Publisistisk plattform

Adresseavisen er det største mediehuset i Polaris Media, som ble stiftet i 2008, og har sin egen publisistiske plattform.

Formål:

• Polaris Medias formål er å drifte mediehus som publiserer i alle kanaler, samt trykkeri, distribusjon, forlag og annen beslektet næringsvirksomhet.

Publisistisk plattform:

• Alle mediebedriftene innenfor Polaris Media skal være sikret redaksjonell frihet og uavhengighet, slik det er formulert i Redaktørplakaten og i de enkelte selskapenes vedtekter.

Samfunnskontrakt:

• Virksomheten bygger på en forpliktelse overfor lesere, seere, lyttere og brukere. Våre medier skal stå for en nyhetsformidling som er fri for bindinger, åpen for meningsmangfold og på vakt mot maktmisbruk. Dagsordensettende journalistikk er fundamentet i utviklingen av nye medier og produkter.

Lokal og regional forankring:

• Polaris Media skal være talerør for – og kritisk medspiller til – en positiv utvikling i de midtnorske og nordlige landsdelene. Vårt utgangspunkt er lokalt og regionalt, men perspektivet er nasjonalt og globalt.